K.Z&R.V. Hollandia

Coastal Roeien 2022

Het Coastal-roeien voor senioren maakt binnen Nederland een sterke groei door. Een groeiend aantal ploegen neemt deel aan het nieuwe KNRB Klassement Coastal Rowing.

De “superforcast” voor wind en golven in het wedstrijdgebied had ons niet op het verkeerde been gezet. In de ochtend was het weer on goed gezind. De eerste dames heat kan dan ook op nagenoeg vlak water verroeid worden. Vanaf 12:00 trok de wind aan een kleine kracht vier en kwamen er kleine schuimkopjes op de golven. In “coastal waardige” omstandigheden hebben de ploegen in de volgende heats hun wedstrijden verroeid lang een parcours dat alle omstandiheden in zich had. Wind mee, tegen en ook dwars.
Dat het coastal steeds serieuzer wordt blijkt dat niemand in de problemen is gekomen in deze omstandigheden.

Hopelijk mogn wij volgend jaar de hele coastal community verwelkomen.

 

Deelname aan klassement
De eindstand van het klassement wordt bepaald op basis van de uitslag van zes wedstrijden.
V
oor een ranking in het klassement moet een ploeg deelnemen aan zes wedstrijden. Indien meer dan zes wedstrijden wordt deelgenomen tellen de zes beste resultaten voor de bepaling van het eindklassement.

Meedoen aan minder wedstrijden kan uiteraard ook.

Er worden afzonderlijke klassementen gemaakt voor dames, heren en mixed ploegen. De ploeg met het hoogste totale aantal punten wint het eindklassement. Bij gelijk aantal punten wint de ploeg met de meeste overwinningen. De winnende ploeg van ieder klassement ontvangt medailles voor het KNRB Klassement Coastal Roeien en een wisselprijs voor hun vereniging.