Aanmelden vrijwilliger2024-04-01T00:22:04+02:00

Aanmelden vrijwilliger

Jaarlijks zijn we, de zeilafdeling van Hollandia, betrokken bij meerdere zeilevenementen. Veelal vanuit Medemblik, maar ook vanuit Workum, Almere of Scheveningen worden zeilwedstrijden georganiseerd. Vaak levert Hollandia één van de wedstrijdcomités op z’n evenement. In een paar gevallen organiseert Hollandia het gehele event.

Een evenement duurt vaak 2-4 dagen waarbij we meestal gezamenlijk elke ochtend en avond zelf onze maaltijden koken en overnachten in Medemblik op de Vischafslag. De vrijwilligersgroep bestaat uit ruim 80 personen waarvan meer dan 25 personen 2x per jaar of zelfs vaker helpen in het wedstrijdcomité. Er zijn rond de 6 wedstrijdleiders die in de afgelopen jaren met regelmaat wedstrijden hebben gedraaid. In de afgelopen 2 jaren hebben een aantal aankomende wedstrijdleiders stage gelopen bij wedstrijden die Hollandia organiseert.

Er komt van alles kijken bij het organiseren van een wedstrijd. Zo zijn er verschillende soorten wedstrijdbanen. De startprocedure kan variëren. In het race office worden de inschrijvingen, requests for change en protesten behandeld. Bij elke wedstrijd heeft het comité contact met de jury en de rescue. Dat vraagt om club officials die kennis hebben van het wel en wee op het startschip, finish schip en op de ribs bij de verschillende boeien.

Heb je vaarbewijs 2 en club official kennis of heb je ervaring als (nationaal) wedstrijdleider? Dan kan je zó één keer mee om kennis te maken. Je meldt je daarvoor aan door een mail te sturen naar secretaris@hollandia.nl  Geef daarbij aan:

  • voor welk evenement je beschikbaar bent. De evenementen waar wij bij aanwezig zijn vind je via de kalender.
  • welk vaarbewijs je hebt
  • in welke rol je bij welke andere wedstrijden je eerder aanwezig bent geweest
  • voor welke van de 7 gratis online cursussen van het Watersportverbond je een badge hebt behaald
  • je naam en contactgegevens

Heb je nog geen ervaring maar wil je wel een keer kennis maken? Oók dan ben je van harte welkom! Stuur een mailtje en we nemen contact met je op.

Wil je eerst meer weten? Lees dan eens een van de onderstaande artikelen over onze aanwezigheid bij eerder georganiseerde wedstrijden.