K.Z&R.V. Hollandia

Vereniging

Welkom op de website van de “Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Hollandia‚ÄĚ.

Hollandia is een vereniging die het als haar doel ziet om zeil- en roeiwedstrijden te organiseren. Het is dus een wedstrijdorganiserende vereniging. De leden van Hollandia zeilen en roeien, behoudens een enkele uitzondering, niet in Hollandia-verband. Hollandia streeft bij het organiseren van haar wedstrijden naar het hoogste organisatieniveau.
De zeilafdeling van de vereniging organiseerde in de afgelopen decennia vele grote internationale wedstrijden, waaronder wereldkampioenschappen en nationale kampioenschappen onder andere voor Olympische bootklassen. Een overzicht van de belangrijkste evenementen vindt u elders op deze website. Hollandia heeft in de internationale zeilwereld een grote naam en heeft belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van de zeilsport.

De roeiafdeling organiseert jaarlijks roeiwedstrijden op de internationaal bekende Bosbaan van de gemeente Amsterdam te Amstelveen. Hollandia heeft de afgelopen 10 jaar een aantal malen tevens de nationale kampioenschappen roeien georganiseerd. Leden van de roeiafdeling worden als officials ingeschakeld bij vrijwel alle in Nederland plaatsvindende roei-evenementen. Hollandia onderscheidt zich met name door de aandacht en zorgvuldigheid waarmee zij deelnemers, bezoekers en haar eigen leden en vrijwilligers benadert. Waardoor vrijwel ieder Hollandia-evenement een bijzondere en kenmerkende positieve sfeer uitstraalt.

Via deze site kunt u een bezoek brengen aan de sites van onze zeilafdeling en onze roeiafdeling. Het verenigingsgedeelte geeft informatie over de vereniging in het algemeen en haar rijke historie.