Evenement: Dutch Youth Regatta 2023

Datum: 18-05-2023 / 21-05-2023

Dan is het gelukt race management voor alle geplande races te verzorgen tijdens de 4 dagen van een evenement, vaar je terug van Workum naar Medemblik en hangt er een helikopter boven de Waterbuffel. Het overkwam ons afgelopen DYR, we keken elkaar aan boord een beetje verward aan. Uiteindelijk kwamen we, met al onze ribs, heelhuids aan in het Regatta Center. Bij de Visafslag werd alles weer aangevuld en opgeruimd.

De donderdag trapte wedstrijdleider Walter om 09.00 af met het palaver, daarna werden alle comité boten gereed gemaakt om daarna te beginnen met het meten van de wind. Met een redelijke stabiele wind wisten we voor elke ILCA klasse 3 races te laten varen. Die middag hielden we een mini-evaluatie onder genot van een goede pasta hap bij de twee campers op het grasveld van Soal Beach Resort. Die avond startten de junioren van de groep met het bedenken van de indeling voor de dag erna.

Tijdens palaver bleek hoeveel plekken overeen kwamen met de indeling van de wedstrijdleider. (De score was nog laag…) De eerste wind- peilingen op vrijdag leken een ‘DYR zonderwinddag’ te voorspellen. Desondanks waren er 4 races helemaal uit te varen voor de zeilers. Alle porto’s en accu’s konden weer een nacht aan de lader. Zaterdag een paar races met UFD en een aantal mooie keurige schone starts. We bleven de wind peilen en de boeien verleggen wanneer nodig.

Ook die avond werd er flink op los gegaan op de potentiële indeling voor de dag erna. Uiteindelijk is het 1x gelukt de indeling precies zo te voorspellen als in het hoofd van de wedstrijdleider was bedacht. (Al denken de junioren nog steeds dat de wedstrijdleider hún indeling gewoon heeft overgenomen.)

De 14e race van elke klasse waren de laatste dag kort na 13:00 van start gegaan. De wind bleef stabiel waardoor tussentijds verbouwen of afbreken niet nodig bleek. Met een tevreden gevoel stuurden de comité leden terug naar de vaste wal en begonnen met aftuigen. Er lagen, met de terugtocht naar Medemblik, nog een aantal mijlen te varen voordat alle zaken weer in de Visafslag opgeruimd kunnen worden. Ook deze editie van de DYR was voor 18 Hollandia vrijwilligers wederom een feest.

Klik hier voor de evenementenwebsite