Evenement: Klusweekend

Datum: 15-07-2023 / 16-07-2023

“Wat voor kleding neem ik voor dit event mee?!” was 1 van de vragen in de groepsapp vooruitlopend op het klusweekend in juli. Met prima weersomstandigheden, maar wetende dat er óók geschuurd, geplakt en geverfd moest worden was het nog best uitdagend om een goede outfit te regelen.

Auto’s werden volgeladen met schuurpapier, koffiemachines, – filters en ander zwart goud benodigdheden, anti-fouling, reinigingsmiddel, kwasten, fleece vesten (want… stel je voor… het zou tóch koud worden), veiligheidsbrillen, driehoekskrabbers, afdekzeil, multiplex en allerhande ander klusmateriaal. Met 12 vrijwilligers/ Hollandia leden stonden we zaterdag in allerlei houdingen en posities om zowel de Waterbuffel als de Hollandia flink onder handen te nemen.

De lunch werd geregeld door Hellen, behulpzaam ondersteund door aspirant vrijwilliger Jens die zijn kans greep om te lunchen met een van zijn lievelingsdrankjes.

Er ontstond spontaan een wedstrijd tussen de bakboord en stuurboord schuurteams van de Waterbuffel, waarbij naast netjes vlot schuren óók strak afplakken en vervolgens dekkend anti-foulingen ook onderdeel van de competitie werd. Ondertussen werd in de Hollandia op eigenzinnige wijze door Walter de oude knieschotten gesloopt en de nieuwe er zeer precies en vakkundig in gelamineerd.

We ontdekten dat de laatste stiksels van de huik van Hollandia écht niet meer hielden en regelden ter plekke een afspraak met Frouk voor een broodnodige reparatie.

De maandag erop bleek dat we het afplaktape hadden laten zitten op het gat voor het koelwater van de Hollandia. Oeps… Gelukkig keek Alex, havenmeester van het Regatta Center behulpzaam mee en ontstond er, behalve de deuk in ons ego, geen materiele schade.