Evenement: ONK ILCA 2023

Datum: 29-09-2023 / 01-10-2023

Donderdag 28 september lagen de eerste ribs al klaar voor de Visafslag. Met gezonde tegenzin werden de wekkers vroeg gezet voor de eerste wedstrijddag. Wedstrijder Rob gaf vrijdags rond 9:30 de briefing waarna de ribs, Waterbuffel en Hollandia rond 11.30 naar het IJsselmeer vertrokken. Volgens schema verschenen de ILCA’s in het startgebied rond 13.00. Na een uitstel vanwege windshift voeren de ILCA 7 schoon om 13.15 over de startlijn. De ILCA 6 en 4 startten met een enkele UFD. Alle 6 de races van dag 1 waren gevaren nét voor 16.00.

Na het palaver voeren de her bevoorraadde ribs, start- en finishschip zaterdagochtend weer het meer op.  Race 3 voor de ILCA 7 en 6 startten na een uitstelvlag, een UFD voor ILCA 7, schone start voor ILCA 6 en een start zonder tegenslag voor de ILCA 4. Na 3 races voor elke klasse ontmoette het comité elkaar weer met vaste grond onder de voeten op de Visafslag. Die zaterdag avond werd de woonkamer van de Visafslag omgetoverd tot een lopend Indisch buffet. De borden werden gevuld met acer ketimoen, rendang, ajam smoor, bami, hete eieren en spekkoek en gingen net zo schoon op als de laatste start van de ILCA 4. Vervolgens kwamen de krijtborden op tafel en werden de beginselen en tips van de theorie van Vaarbewijs 2 gedeeld.

Na een (op z’n Rotterdams gezegd: pleurisvroege) palaver onder begeleiding van een warm ochtendzonnetje en met vers gesmeerde boterhammen in de tassen vertrokken alle 18 Hollandia comité leden naar het wedstrijdgebied. Alle 3 de klassen voeren elk 3 wedstrijden, waarbij het verleggen van de boeienverleggingen en starts vlot liepen. Met de prijsuitreiking hoorden we complimenten en was er grote tevredenheid van de zeilers over het race management. Het laatste event van 2023 verliep soepel, vol schaterlachen en heel vlot!

Klik hier voor de uitslagen