Evenement: Pinta Opti-Trophy 2023

Datum: 09-09-2023 / 10-09-2023

Wedstrijdleider Walter noemde het een soepel weekend in lastige omstandigheden met veel gezelligheid. Zoals elk jaar togen vele Duitse optimistenkinderen naar Medemblik voor twee dagen zeilen op het IJsselmeer.

Een van de comité leden was járen geleden voor het laatst geweest en nam (ter compensatie?) twee verse ‘vaarbewijzen 2’ mee. Nu vinden wij iedereen die een beetje kan varen, wedstrijdregels kent én een ankersetje kan tillen al vrij vlot heel erg aardig. Daar bleken deze nieuwe vrijwilligers meer dan bovengemiddeld aan te voldoen. De basics van wedstrijd organiseren werden tijdens na het diner opgefrist, waarbij ieder comité lid de tips en tricks van hun favoriete baanpositie deelden.

Elke wedstrijdavond aten we, zo midden in een soort Indian Summer, buiten voor de Visafslag. Er werd zelfs elke avond nog in de haven gezwommen om af te koelen van al het gesjor aan de boeien en ankersets. Zaterdag was de stevigste dag. Veel windpeilingen kwamen over de porto’s voorbij. We probeerden soep te maken van het weerbericht terwijl we bleven uitkijken naar uberhaupt een zuchtje wind. Uiteindelijk voer de laatste optimist van de rode groep om half 6 over de finishlijn en hadden beide groepen 1 race gevaren.

De zondag startte met net iets meer wind maar minstens net zo veel zonneschijn als de zaterdag. Rond 10 uur startte de eerste races van de dag. Dankzij de wind en de alertheid van de rib’s werden er uiteindelijk 4 wedstrijden op deze dag gevaren. De meeste starts van beide groepen op zondag waren schoon. Die dag bleef de wind gestaag blazen waardoor het hele evenement alsnog een succes was!

Klik hier voor de evenementenwebsite