Evenement: United 4 Medemblik 2024

Datum: 13-04-2024/14-04-2024

Van onze verslaggever Tibbe

Het tweede weekend van april werden alle benodigdheden voor de eerste U4 van het seizoen uit winterslaap gehaald. Op de eerste dag was er een harde maar stabiele wind. Dankzij deze stabiele wind konden er 3 wedstrijden starten met 109 ILCA-zeilers. Tijdens de wedstrijden hadden veel zeilers moeite met de harde wind. Onze comitéboten hielpen een flink aantal keren met reddingsacties. Na de laatste race redde Niels en Idsert een Optimist van een van de deelnemers. Dankzij de hooskwaliteiten van Walter, de wedstrijdleider, werd het bootje vrijwel droog afgeleverd in de haven.

Op dag 2 was de wind minder dan op dag 1, maar waren er wel een aantal oscillaties. Vanwege deze oscillaties verlegden we een paar keer de boeien een paar keer. Dankzij de snelle acties van Niels en Idsert lag de baan er elke keer vlot weer mooi bij. Het starten van de wedstrijden was iets lastiger voor de ILCA 6 klasse. Er waren een aantal algemene terugroepingen. Op het startschip werd bij elke start opnames gemaakt van verloop van de start, zowel in memorecorder als op papier. Alle zeilnummers van deelnemers die te vroeg waren werden opgeschreven op het krijtbord.

Het weekend kende harde wind en mooie wedstrijden. Nu maakt het comité zich op om over 3 weken de Spring Cup te organiseren.

Klik hier voor de uitslagen

*Met oscillaties bedoelt onze verslaggever ‘de draaiing van de wind’